Aperitiv v Praze za top ceny

Top aperitivy na dárky a alkohol Praha za nejnižší ceny s osobním převzetím a dopravou. Aperitivy jsou značkové alkoholické ale i nealko nápoje podávané před jídlem. Vzbuzují chuť k jídlu, podporují trávení. Jako aperitiv může sloužit např. madeira, sherry, portské, Cynar. V současné době frčí CRODINO. Aperitiv Dubonet na nostalgii, tradiční Aperol, Francouzské hořké, Česká Becherovka, Portské, sekt prostě velký výběr, nejnižší ceny v centru Prahy.Aperitiv je alkoholický nápoj nebo drink, který se podává 15-20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo.

Aperitiv má chuť k jídlu povzbudit, nikoliv utlumit. Proto si vždycky dáváme jenom jednu skleničku, dáme-li si druhou, pak jen to, co už jsme měli

Aperitiv

  • je nápoj podávaný 15 – 20 minut před jídlem, pro povzbuzení chuti
  • připravuje žaludek na chod
  • složitý oběd začíná obvykle aperitivem

Jeho význam:

Aperitiv

  • společenský (plní funkci přípitku)
  • gastronomický
  • ekonomický
  • taktický (zpříjemňuje čekání na pokrm)

 

Vlastnosti aperitivů:

Aperitiv

  • suché až polosuché
  • krátké
  • málo alkoholické
  • mají povzbudit chuť k jídlu

Aperitiv

SERVIS APERITIVŮ PŘI JEDNODUCHÉ OBSLUZE

Můžeme podávat tyto druhy:

Vermuty (Cinzano, Carpano, Cora, Martini, Metropol, Tesavela). Podávají se 1dc, ve sklenkách na BV, v miskách s plátkem citrónu.

Aperitivní nápoje(Kord bitter Aperitiv, KV 14). Podávají se 0,5dc.

Lihoviny (vodka, meruňkovice, zubrovka). Podávají se 0,5dc dobře vychlazené bez vody.

Aperitivní koktejly (Manhatan, Maritni, Bronx)

Dezertní vína – v uzavřené skleničce na stopce 0,5 dc

Ovocné a zeleninové šťávy – 1dc

Pivo – podává se o obsahu 0,3l

SERVIS APERITIVŮ PŘI SLOŽITÉ OBSLUZE

Způsob nabídky Aperetivů:

-          z NJ

-          z aperitivního vozíku

-          z nabídkové vitríny (dva druhy v ruce ostatní ústně)

-          z nabídkového stolu (dva druhy v ruce ostatní ústně)

-          u baru

 Můžeme podávat tyto druhy:

Vermuty

  • Cinzano, Carpano, Cora, Martini, Metropol, Tesavela, … Mohou být bílé, červené, růžové, suché, velmi suché a hořké. Podávají se 0,1l ve sklenkách na bílé víno nebo miskách s plátkem citrónu nebo olivou. Jako aperitiv se hodí pouze suché nebo velmi suché a hořké vermuty!

Bílé víno

  • mladé, lehké, suché, podává se ve sklenicích na bílé víno, 1dl, při teplotě 10 – 12°C

Šumivé víno

  • podává se ve sklenicích na šumivé víno (miska, špička, flétna), při teplotě 4 - 6°C

Aperitivní nápoje

  • jsou vyráběny pouze za tímto účelem, Kord bitter Aperitiv, KV 14, … Podávají se 0,05l

Lihoviny

  • vodka, meruňkovice, zubrovka a hořké nebo hořkosladké likéry (Fernet Stock, Becherovka), podávají se dobře vychlazené 0,05l bez vody. Campari bitter, Pernold (pernó), Cynar (synar) podávají se se sodovou vodou nebo ledovou vodou a ředí se v poměru 1:1 (podávají se v tumblerech, voda zvlášť)

Aperitivní koktejly

  • suché nebo polosuché, Martini, Manhatan, Bronx

Dezertní vína

  • podávají se v uzavřené sklenici na stopce 0,05l, oblíbená jsou suchá a polosuchá vína ze Španělska a Portugalska, sladká nechladíme

Ovocné a zeleninové šťávy

  • vhodné pro děti, starší a nemocné hosty, podávají se dobře vychlazené, 0,1l, k neochucené ovocné šťávě se zakládá podšálek s rozetkou a lžičko

Pivo

  • podává se o obsahu 0,3l

Aperitiv - Způsoby servisu:

a)     Při objednávce – vybraný aperitiv přinášíme z výčepu nebo baru na tácku, servírujeme zprava, klademe nad  špičku prvního nože nebo vpravo od založené sklenice.

b)      Při vizuální nabídce – z aperitivního vozíku